GERMAN COMPANY OF THE YEAR 2020

LIDL

Danmark bedste butikskæde

Lidl Danmark er en del af en tyskejet storkoncern med 11.200 butikker i 29 europæiske lande. Siden 2005 har Lidl drevet butikker i Danmark. Lidl Danmark er netop kåret til danske bedste butikskæde og årets retailer i Danmark. 

Fra 2018 til 2020 har både antallet af butikker og medarbejdere været støt stigende. 1. januar 2021 vil der være 133 butikker og flere end 3.300 medarbejdere i Danmark. Det er en stigning på hhv. 20 % og 30 % siden 2018.   

Lidl Danmark har en strategi om at øge andelen af danske og lokale produkter. Dette er samtidig med til at øge den danske eksport til Tyskland og det øvrige udland. Hvis et produkt i de danske butikker sælger godt, får Lidl i andre lande også mulighed for at få det i deres kampagner.

Lidl Danmark skaber eksport for kædens danske leverandører og samarbejdspartnere til en værdi af ca. 200 mio. kr. om året. Dertil kommer, at danske producenter samlet eksporterer for ca. 800 mio. kr. til andre Lidl-lande gennem koncernens internationale hovedkontor.  

Tre konkrete eksempler på virksomheder, som Lidl Danmark har hjulpet videre til det tyske marked, er:

  • Tenax Sild, som via Lidl Danmark årligt sælger over 250.000 glas sild til udlandet
  • Vilsund Blue, som nu leverer ferske muslinger til halvdelen af Lidls tyske butikker. Det er mere end 800.000 kg pr. år.
  • Skare Food, som startede med at levere til Lidl Danmark og nu eksporterer en million pakker pålæg årligt.  

Alle forretningspartnere følger Lidls Code of Conduct om en social, økologisk og retfærdig tilgang. 

Mere info: www.lidl.dk