Tysk politik

Hvorfor er Tyskland en forbundsrepublik, og hvordan påvirker de føderale strukturer virksomheder, der gerne vil ind på det tyske marked? Vi informerer om aktuelle udviklinger i tysk politik og deres indflydelse på virksomheder, som er aktive på det tyske marked eller ønsker at komme ind på det.

Tysk politik har stor betydning for danske virksomheder. De enkelte delstater spiller en meget stor rolle i tysk politik, og til forskel fra det danske system består det lovgivende system i Tyskland af to kamre: den nationale Forbundsdag (Bundestag) og delstaternes Forbundsråd (Bundesrat). 

Derudover er Tyskland organiseret decentralt i 16 delstater (Bundesländer), som har bevaret en vis grad af selvbestemmelse. Berlin, Hamburg og Bremen danner som de eneste byer deres egne delstater. Hver delstat har sit eget parlament (Landtag) og regering (Landesregierung), som blandt andet kan træffe suveræne beslutninger i forbindelse med uddannelse, kultur og kommunalforvaltning. 

Især Tysklands opdaterede grønne mål og øget fokus på grønne emner efter forbundsvalget 2021 betyder store investeringer på grøn omstilling området og dermed store chancer for danske virksomheder. 


Det føderale system i Tyskland

For at forstå hvad der forgår politisk i Tyskland, ikke kun med hensyn til det nuværende ”supervalgår”, men også med hensyn til spørgsmål såsom krisestyring i Coronakrisen og hvorfor huslejeloftet i Berlin blev strøget, er det helt afgørende at have et overblik over det føderale system i Tyskland. Ønsker man at handle med og drive forretninger i Tyskland, så skal man være bevidst om føderalismens betydning i det tyske samfund.

Læs mere her


Flere materialier

Oversigt: Det tyske valgsystem

Vil du gerne forstå det tyske valgsystem? Så læs vores oversigt, hvor du kan bl.a. lære mere om hvorfor alle tyskere har to stemmer og hvordan mandaterne bliver fordelt i Forbundsdagen.

Download oversigten

Oversigt: Emner i den tyske forbundsvalg 2021

© Getty Images/tupungato

Hvad mener de tyske partier forude den tyske forbundsvalg 2021 om finans-, klima- og socialpolitik? 

Læs mere her


Nyheder om tysk politik

Side 1 von 1

  • 1