Grøn omstilling

I juni 2021 vedtog den tyske Bundestag nye klimamål. Målet er at nå en reduktion i udledningen af CO2 på 65 % i 2030, og 88 % indtil 2040. Med de nuværende tiltag vil reduktionen kun være på 50 %.

Det skal realiseres ved at forhøje 2030-målet fra 65 % til 80 % af strømforbruget fra vedvarende energikilder. I 2020 var 46 % af strømmen fra vind, sol, vand eller bioenergi. Især offshore vindenergi er en vigtig strategisk byggesten i Tysklands energi- og klimapolitik. Indtil 2020 skal der installeres 6.500 MW vindenergikapacitet i tysk farvand og 15.000 MW i 2030.

Den nye regeringsaftale af den tyske trafiklyskoalition med SPD’s Olaf Scholz i spidsen har klimaindsatsen også på dagsorden. For eksempel skal kul udfases senest i 2030 i stedet for 2038 og erhvervsbygninger blive forpligtet til at have solcelletag.

Det store fokus på klima og den massive satsning på vedvarende energi i Tyskland betyder store investeringer og markedschancer for danske virksomheder med fokus på klimaløsninger.


White Paper: On the Way to Carbon Neutral Economies - The Energy Transition in Denmark and Germany

I vores white paper ”On the Way to Carbon Neutral Economies - The Energy Transition in Denmark and Germany” finder du en sammenligning af forskellene på det danske og tyske energisystem. Her får du en analyse af energisektoren og fremtidige udfordringer samt Danmarks og Tysklands klimamål.

Det er i øjeblikket ikke muligt at downloade publikationer på vores hjemmeside. Kontakt os via news(at)handelskammer.dk, hvis du har interesse i en af vores publikationer.Flere materialier

GTAI publikation: Decarbonizing Deutschland

Germany Trade & Invest presents in their 'Markets' magazine how the new government under Chancellor Olaf Scholz repositions German society and the German economy with an even sharper focus on decarbonization. 

Download GTAI publication


Nyheder om den grønne omstilling

Top Theme
Top
13/02/2024

Tyskland er Europas største solcellemarked

Tyskerne bygger flere solcelleanlæg end nogensinde før. Dog kommer det ikke landets egne solcelleproducenter til gode – langt de fleste nye anlæg…

Learn more

Side 1 von 2