Forretningskultur Tyskland

Tyskland og Danmark er ikke så forskellige fra hinanden. Men at der er forskelle, bemærker danske og tyske forretningsforbindelser allerede under deres første samtaler. Vi fortæller dig, hvad du skal huske på, og hvad du skal undgå for at få en god start på det tyske marked.

Alle forretningsfolk, der agerer i en international kontekst, kender emnet. I kølvandet på en forhandling har man indtryk af, at en hel del er ’anderledes’, end det man kender hjemmefra. Den tyske forretningskultur og tyskerne har nogle egenskaber, man bør kende før man træder ind på det tyske marked. Hvordan håndterer man de interkulturelle forskelle?

At etablere den første kontakt til en tysk forretningspartner er ikke kompliceret. Ligesom i Danmark kommunikerer man i Tyskland forholdsvis direkte.

Derudover tages møder meget seriøst i Tyskland, og møderne er nøje planlagt og følger en formel procedure. Tyskere tager udgangspunkt i præcise og detaljerede dagsordener, som følges til punkt og prikke. Møder skal skabe resultater, derfor er det vigtigt at overholde dagsordenerne. 

”Sprechen Sie Deutsch?” – At kunne kommunikere effektivt med sin tyske forretningsforbindelse kræver en solid viden om forskellene i den dansk-tyske interkulturelle kommunikation. Selvom de fleste tyskere er gode til engelsk, åbner tysk mange flere døre.

Det viser sig, at på trods af at Danmark og Tyskland er naboer, er det vigtigt at forstå forskellene i mellem arbejdskulturerne for at bygge bro over kulturelle forskelle og få succes i samarbejdet.


Bog: Forretningskultur Tyskland

I denne bog kaster den forhenværende direktør i Dansk-Tysk Handelskammer, Reiner Perau, et personligt blik på forretningskulturen i Tyskland. Bogen er tilgængelig i lommeformat, og vi sender den gerne med posten.

Bestil bogen som PDF

Bestil bogen som printudgaveFlere materialier

White Paper: Dansk-Tysk Samarbejde 2020

I denne rapport giver vi status på det dansk-tyske samarbejde. Her kan du blandt andet læse om dansk-tysk samhandel, turisme, transport, energi og få mere at vide om den tyske økonomi.

Hent white paperet

Publikation: Forretninger i Tyskland

Tyskland er en stor økonomi med mange muligheder. Her kan man for alvor få sin virksomhed til at vokse. Men det kræver en indsats og et godt forarbejde at få fodfæste på det tyske marked. Denne bog er skrevet for at give et indblik i, hvad du skal huske på, og hvad du skal undgå for at få en god start på det tyske marked.

 Hent publikationen


Nyheder om den tyske forretningskultur

Side 1 von 1

  • 1