Startups

I de seneste årtier er Tyskland blevet et attraktivt marked for danske startups og dansk innovation. Opstartsaktiviteterne er ikke længere koncentreret i Berlin eller München, men også andre steder som regionen Rhein-/Ruhrgebiet tiltrækker startups.

© This content is subject to copyright.

Det tyske startup-økosystem udvikler sig hurtigt og er vokset markant. De seneste års succeser og det øgede antal nystartede virksomheder afspejler den positive udvikling af økosystemet. Tilstrækkelig kapital på markedet, statsstøttede programmer og chancen for at etablere sig på længere sigt er blot nogle af grundene til, at iværksættere beslutter sig for at stifte en virksomhed i Tyskland.

Statistikkerne viser, at Tyskland er en af ​​de 20 bedste startup nationer for unge virksomheder i Europa. Selvom pandemien rammer nyopstartede virksomheder hårdt - tre fjerdedele af dem ser deres forretningsaktiviteter påvirket af Corona og nogle frygter for deres eksistens - er de nyopstartede innovative virksomheder optimistiske. På trods af Corona-krisen viser tyske startups sig at være økonomisk dynamiske, og 90 % planlægger nye ansættelser.  

Selvom markedet udvikler sig hurtigt, ønsker tyske startups sig bedre offentlige støttemuligheder, da egen opsparing er den vigtigste finansieringskilde for næsten 80 % af de tyske startups.  


Tyske hjemmesider for startups

Har du som startup brug for hjælp til at komme ind på det tyske marked? For at gøre det mere overskueligt for dig, har vi nedenunder samlet forskellige sider, hvorpå du kan få hjælp samt finde relevante informationer, tips og tricks som startup i Tyskland.

Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action

Virksomheder, der er oprettet af ikke-tyskere og indvandrere, er vigtige for Tyskland, idet de giver ca. 600.000 arbejdspladser og uddannelse til mange unge mennesker. På hjemmesiden giver BMWK et godt overblik over juridiske strukturer, skatter, formaliteter mv. i Tyskland. Du kan også finde publikationer og guides, der går mere i dybden med forskellige relevante aspekter ved at stifte en virksomhed i Tyskland. Find det hele her.

Germany Trade & Invest

Tyskland er et af de største, mest dynamiske og attraktive startup-økosystemer i verden. På hjemmeside giver Germany Trade & Invest dig mere viden om Tysklands dynamiske startup-økosystem, og hvordan de kan hjælpe dig med at skalere din virksomhed i Tysklands attraktive startup-miljø.

Læs mere om Tyskland som startup nation og få flere relevante informationer her.

Hamburg Invest

Hamburg Invest's Startup Unit henvender sig primært til startups med viden- og teknologiorienterede forretningsmodeller. De hjælper pontentielle iværksættere og nye virksomheder ved at samle relevant information på ét sted. Du finder information vedrørende kommunale startup-programmer, finansieringsmuligheder samt relevante arrangementer og netværk i Hamborg. Læs mere om Startup-Unit                                                                                         Hamburg her samt hvilke services de tilbyder.

Startup! Germany Tour

Start.up! Germany Tour bringer internationale startups fra udlandet i kontakt med virksomheder og vigtige aktører fra Nordrhein-Westfalen, Tyskland. Med hjælp fra lokale partnere (f.eks. Dansk-Tysk Handelskammer) identificeres og udvælges innovative startups, som er aktive inden for områderne logistik/mobilitet, grøn teknologi eller industrielle løsninger. Start.up! Germany Tour afholdes næste gang i 2024, men her kan du læse om eventet og tilmeldingen i 2022.

IHK'er

Nærmest alle IHK'er tilbyder rådgivning for startups. Eksempelvis kan du kigge på IHK München, IHK Stuttgart, IHK Berlin, IHK Aachen, IHK Hamburg eller IHK Rhein-Neckar.

Vær opmærksom på, at hjemmesiderne er på tysk og ikke har en engelsk version.

GRÜNDER.DE

På denne hjemmeside kan du bl.a. få et overblik over de bedste start-up messer i Tyskland. Derudover finder du også e-bøger henvedt til startups. Vær opmærksom på, at hjemmesiden og e-bøgerne kun findes på tysk. Læs mere her.

4C Accelorator Tübingen

4C Accelorator Tübingen henvender sig til startups inden for Life Science- og medicinske innovationer. Gennem live sessions, øvelser og feedback bliver du udstyret med metoder, tænkemåder og værktøjer, som du kan bruge målrettet i din iværksætterpraksis. Du kan læs mere om 4C Accelorator Tübingen og deres program her. Indtil den 19. januar 2024 kan nationale og internationale startups med produktideer inden for medicinsk udstyr og in vitro-diagnostik ansøge om en plads i kvalifikationsprogrammet for MedTech-startups.

I 2024 tilbyder de igen webinarserien "4C Close-up", hvor deres MII-eksperter diskuterer praktiske emner med erfarne personer fra startup-miljøet. Vi holder dig opdateret på, hvornår næste webinar gennemføres.


Kommende events for startups

  • Start.up! Germany Tour

Start.up! Germany Tour

Er du en dansk startup? Og er du interesseret i at udvide din forretning til Tyskland? Dansk-Tysk Handelskammer giver fem danske startups muligheden for at deltage i Start.up! Germany Tour 2024. Læs mere her.


Start.up! Germany Tour er en primær digital tour, der har til formål at bringe internationale startups sammen med virksomheder og andre nøgleaktører i delstaten Nordrhein-Westfalen og derigennem fremhæve de fordele, delstaten tilbyder som et sted at starte sin virksomhed.

Vi søger startups yngre end 10 år inden for følgende områder: 

  • Grøn teknologi
  • Industrielle løsninger
  • Life Science