Dansk-tyske erhvervsrelationer

Danmark og Tyskland er tætte handelspartnere. Siden 2002 har Tyskland været i stand til at opnå overskud i samhandlen med Danmark, men også danske eksportører har haft stigende succes på det tyske marked de seneste år, primært takket være den grønne omstilling.

© wissanu01

Tyskland er Danmarks største og vigtigste udenrigshandelspartner. Den dansk-tyske handel er stigende og forventes at vokse med omkring fem procent i 2022. Mange tyske virksomheder har base i Danmark, og omvendt er aktiviteterne i danske virksomheder i Tyskland også stigende. I 2019 var der knap 2.000 danske datterselskaber i Tyskland.

Industriprodukter, medicinske og farmaceutiske produkter, maskiner og fødevarer er blandt de primære varer, der importeres fra Danmark. Tyskland eksporterer hovedsageligt maskiner og køretøjer, forbrugsvarer, fødevarer og kemikalier til Danmark. Danske virksomheder eksporterer varer til det tyske marked for mere end 100 milliarder kroner, og eksporten til Tyskland steg markant frem til 2016. En af hovedårsagerne er den tyske energiomstilling, og de danske eksportører nyder godt af de massive investeringer i grøn teknologi - især i vindmølleindustrien. Tyskland køber mere end en tredjedel af dansk energiteknologi.  

Derudover er turisme en vigtig del af de tysk-danske økonomiske relationer. Tyskere holder af at holde ferie i Danmark, og de seneste år er antallet af tyske turister steget støt med undtagelse af det ekstraordinære år i 2020.


White Paper: Dansk-Tysk Samarbejde 2020

I denne rapport giver vi status på det dansk-tyske samarbejde. Her kan du blandt andet læse om dansk-tysk samhandel, turisme, transport, energi og få mere at vide om den tyske økonomi.

Download


Nyheder om den tyske økonomi

Top Theme
Top
25/04/2024
News

Tyske virksomheder bliver fortsat mere optimistiske

For tredje gang i træk forbedrer stemningen sig blandt de tyske virksomheder. I april overgår ifos erhvervsklimaindeks forventningerne: Indekset er…

Learn more
Top Theme
Top
22/03/2024

Overraskende stigning: Stemningen blandt de tyske virksomheder stiger kraftigt

Ifo's erhvervsklimaindeks stiger til 87,8 point i marts fra 85,7 point i februar.

Learn more
Top Theme
Top
26/02/2024

Udsigterne for den tyske økonomi lyser op

Ifo's erhvervsklimaindeks stiger til 85,5 point i februar fra 85,2 point i januar.

Learn more

Side 1 von 9