Dansk-tyske erhvervsrelationer

Danmark og Tyskland er tætte handelspartnere. Siden 2002 har Tyskland været i stand til at opnå overskud i samhandlen med Danmark, men også danske eksportører har haft stigende succes på det tyske marked de seneste år, primært takket være den grønne omstilling.

© wissanu01

Tyskland er Danmarks største og vigtigste udenrigshandelspartner. Den dansk-tyske handel er stigende og forventes at vokse med omkring fem procent i 2022. Mange tyske virksomheder har base i Danmark, og omvendt er aktiviteterne i danske virksomheder i Tyskland også stigende. I 2019 var der knap 2.000 danske datterselskaber i Tyskland.

Industriprodukter, medicinske og farmaceutiske produkter, maskiner og fødevarer er blandt de primære varer, der importeres fra Danmark. Tyskland eksporterer hovedsageligt maskiner og køretøjer, forbrugsvarer, fødevarer og kemikalier til Danmark. Danske virksomheder eksporterer varer til det tyske marked for mere end 100 milliarder kroner, og eksporten til Tyskland steg markant frem til 2016. En af hovedårsagerne er den tyske energiomstilling, og de danske eksportører nyder godt af de massive investeringer i grøn teknologi - især i vindmølleindustrien. Tyskland køber mere end en tredjedel af dansk energiteknologi.  

Derudover er turisme en vigtig del af de tysk-danske økonomiske relationer. Tyskere holder af at holde ferie i Danmark, og de seneste år er antallet af tyske turister steget støt med undtagelse af det ekstraordinære år i 2020.


White Paper: Dansk-Tysk Samarbejde 2020

I denne rapport giver vi status på det dansk-tyske samarbejde. Her kan du blandt andet læse om dansk-tysk samhandel, turisme, transport, energi og få mere at vide om den tyske økonomi.

Download


Nyheder om den tyske økonomi

Top Theme
Top
19/02/2024
News

Den dårlige stemning rodfæster sig blandt de tyske virksomheder

Den tyske økonomi kæmper stadig for at komme sig, viser ny konjunkturrundspørge fra de tyske handelskamre (DIHK) baseret på svar fra 27.000 tyske…

Learn more
Top Theme
Top
25/01/2024

Tysklands økonomi sidder fast i recession

Ifo's erhvervsklimaindeks er faldet for anden gang i træk fra 86,3 point i december til 85,5 point i januar 2024. De tyske virksomheder vurderer både…

Learn more
Top Theme
Top
24/11/2023

Den tyske økonomi stabiliserer sig på et lavt niveau

Stemningen blandt de tyske virksomheder er blevet bedre. I oktober er ifos erhvervsklimaindeks steget fra 85,8 procent til 86,9 procent.

Learn more

Side 1 von 8