Tyske virksomheder bliver fortsat mere optimistiske

For tredje gang i træk forbedrer stemningen sig blandt de tyske virksomheder. I april overgår ifos erhvervsklimaindeks forventningerne: Det er steget til 89,4 point fra 87,9 point i marts. Konjunkturerne bliver mere stabile og forventningerne lysner.

24.04.2024

Fordelingen i forskellige brancher lyder: 

  • I industrisektoren stiger indekset. Virksomhedernes forventninger er væsentligt mere positive. Alligevel vurderer de deres nuværende situation som forværret. Ordrebeholdningen falder forsat, og der er ingen produktionsstigninger i sigte.  
  • I servicesektoren er stemningen blevet markant lysere. Især virksomhedernes nuværende situation har forbedret sig. Forventningerne er uændrede. Virksomhederne er forsat skeptiske over for de kommende måneder. 
  • I handelssektoren er indekset steget. Virksomhedernes forventninger er betydeligt bedre, omend de samlet set stadig er pessimistiske. Engroshandlerne ser mere negativt på deres situation, mens tilfredsheden blandt detailhandlerne stiger.  
  • Indekset for byggebranchen stiger for tredje gang i træk, og virksomhederne er markant mindre pessimistiske. Dog vurderes den nuværende situation en anelse mere negativt. Adskillige firmaer klager over mangel på ordrer. 

Ifølge analytikere er konjunkturerne langsomt ved at komme sig. “Den tyske økonomi arbejder sig ud af en svaghedsperiode”, lyder det fra Ifos konjunkturekspert Klaus Wohlrabe.