Tyske virksomheder er førende inden for brintpatenter i Europa

Ifølge en undersøgelse af patenter inden for brintteknologi er tyske virksomheder nr. 1 i Europa og nr. 3 på verdensplan. Tyskland står dermed stærkt i forhold til den nuværende og fremtidige udvikling inden for grøn energi, da patenter ofte indgives, flere år før produkterne kommer på markedet.

31.01.2023

Virksomheder som Linde, BASF, Siemens og Bosch har udviklet mange nyskabelser inden for brintteknologi det seneste år. Tilgængeligheden af elektricitet fra brint er, modsat elektricitet fra vind- og solenergi, stabil og kan lagres, hvorfor denne energikilde kan spille en vigtig rolle for energiomstillingen samt opnåelsen af fremtidige klimamål.

Det går fremad i Tyskland
For første gang nogensinde nåede Tyskland i 2022 sine årsmålsætninger for udbygning af vind- og solenergi. Næsten halvdelen af den elektricitet, der blev produceret i Tyskland i 2022, kom fra vedvarende energikilder. Dette er en betydelig stigning sammenlignet med 2021. Men for at nå målsætningerne i den grønne omstilling og særligt når det kommer til “hard to decarbonise”-brancher er det afgørende med brintteknologi. Grøn strøm er ikke nok i sig selv – det blev tydeligt i midten af december, hvor der i Tyskland hverken var vind eller sol i flere dage.