Den nye europæiske batteriregulering

Den nye batteriforordning 2023/1542 (BattVO) trådte i kraft 17. august 2023 og er siden den 18. februar 2024 gældende i alle EU-medlemslande. Den tidligere forordning EU's batteridirektiv 2006/66/EC vil dog forblive i kraft indtil den 18. august 2025 for at sikre en gnidningsløs tilpasning af alle juridiske regler og forskrifter. 

© Gudella

16.04.2024

Denne oversigt giver information om de vigtigste nye forpligtelser for dig som producent, importør eller sælger af batterier i Tyskland. 

En af de vigtigste ændringer er indførelse af ​​nye batterityper. 

Tidligere batterityper: 

  • Industribatterier: til kommercielle og landbrugsmæssige formål og som drivbatterier til elektriske og hybride køretøjer. 
  • Bilbatterier: til tænding, start og belysning af køretøjer. 
  • Bærbare batterier: indkapslede batterier, der kan holdes i hånden, undtagen industri- og køretøjsbatterier. 

Nye batterityper: 

  • Bærbare batterier: Indkapslede batterier på maks. 5 kg, som ikke er en del af ​​de andre batterityper (f.eks. knapceller). 
  • LV-batterier: Batterier til lette transportmidler (f.eks. e-scootere eller e-cykler) på maks 25 kg.
  • Startbatterier Tidligere bilbatterier, suppleret med batterier, der er specielt designet til at levere elektrisk energi til køretøjets starter, belysning eller tænding. 
  • Industribatterier: Batterier specielt designet til industriel brug eller ethvert andet batteri, der vejer mere end 5 kg og ikke kan kategoriseres i nogen af ​​de andre batterityper. 
  • Elbilbatterier: Batterier til trækkraft af el- eller hybridbiler, der vejer mere end 25 kg. 

Derudover stiller den nye forordning visse krav til batteriproducenter ved lancering af genopladelige industribatterier og batterier til elbiler med internt lager og en kapacitet på mere end 2 kWh. 

BattVO stiller ikke kun omfattende krav til mærknings- og informationsforpligtelser (fra 2026), såsom levering af et digitalt batteripas (fra 2026), men lægger også øget vægt på bæredygtigheds- og sikkerhedsstandarder. Dette omfatter blandt andet angivelse af C02-fodaftrykket (fra 2025) og minimumsanvendelse af genbrugsmaterialer (fra 2028). 

Du er velkommen til at kontakte os for spørgsmål til emnet.