Tysklands økonomi er bagud sammenlignet med de andre lande i eurozonen

Økonomien i eurozonen lider under krigen i Ukraine og sanktioner. De nationale økonomier påvirkes dog forskelligt. Især den tyske økonomi lider. Det viser den økonomiske rapport fra Frankfurter Allgemeine Zeitung.

05.04.2022

Den tyske økonomi mærker de økonomiske konsekvenser af konflikten mere alvorligt, da Tyskland allerede var bagud med at komme sig over coronakrisen. I modsætning til de andre store økonomier i eurozonen skrumpede den tyske økonomi yderligere i fjerde kvartal 2021. Her manglede Tyskland 1,1 % for at ramme niveauet før corona. Italien manglede 0,5 %, mens Frankrigs og Hollands økonomi var steget med henholdsvis 0,9 % og 2,8 % sammenlignet med før corona.

Derudover rammer krigen Tyskland særligt hårdt, idet industrien – især energitunge sektorer – har stor betydning i Tyskland. De stigende priser på gas fra Rusland og de mange forsyningsflaskehalse presser derfor industrien i Tyskland samt husholdningerne.

For Tyskland forventer de tyske vismænd en vækst på 1,8 % i 2022. For eurozonen forudser rådet en BNP-vækst på 2,9 % for 2022 og 2023.