Knaphed på gas bekymrer de tyske virksomheder - Ifo-indekset falder i juni

Stemningen i de tyske virksomheder er blevet mere dyster. Ifo-indekset er i juni faldet til 92,3 point fra 93,0 i maj. Virksomhederne er mindre tilfredse med den aktuelle situation, og forventningerne er tydeligt mere pessimistiske. Særligt den truende knaphed på gas bekymrer de tyske virksomheder.

28.06.2022

Fordelingen i de forskellige brancher lyder: 

  • I industrien har indekset fået lagt en dæmper på sig. Virksomhederne vurderer den aktuelle situation en smule dårligere. Derudover forholder de sig betydeligt mere pessimistisk til andet halvår. Især i den kemiske industri er bekymringen stor.
  • I servicesektoren har indekset forbedret sig mærkbart. Dette skyldes betydeligt mindre skeptiske forventninger. Virksomhederne vurderer den aktuelle situation en smule bedre. Hotel- og restaurationsbranchen oplever en god sommer. Transport- og logistikbranchen ser pessimistisk på andet halvår. 
  • I handelssektoren er indekset gået tilbage. Handelsvirksomhederne er betydeligt mindre tilfredse med den aktuelle situation. Forventningerne er de laveste siden april 2020. Både engros- og detailhandelsvirksomhederne ser yderst bekymret på de kommende måneder. 
  • I byggeriet fortsætter indekset den positive udvikling. Virksomhederne vurderer den aktuelle situation bedre. Også forventningerne går opad, men er dog stadig pessimistiske. 

Du finder en detaljeret oversigt over de seneste resultater på ifo's hjemmeside, også på engelsk.