Beckhoff Automation er German Company of the Year 2019

Beckhoff Automation vinder prisen German Company of the Year 2019 for deres økonomiske succes i Danmark og bidrag til innovation og investeringer i Danmark. Prisen, som uddeles af Copenhagen Capacity, Invest in Denmark og Dansk-Tysk Handelskammer, hædrer et tysk selskab, der har gjort sig positivt bemærket i Danmark.

Bestyrelsesformand i Dansk-Tysk Handelskammer Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen og adm. direktør Reiner Perau (bagerst) med finalisterne (forrest fra venstre): Jacon Nibe, adm. direktør i Danren Bogdol, Michael Nielsen, adm. direktør i Beckhoff Automation og Nick Hallager, adm. direktør i Grenke Leasing

”Beckhoff Automation er en familieejet virksomhed, som implementerer åbne automations systemer baseret på PC Control teknologi. Virksomheden er vokset markant inden for både omsætning og medarbejdere siden de kom ind på det danske marked. I 2018 voksede omsætningen med hele 52 %. Virksomheden er meget innovativ og hjælper således danske virksomheder inden for maskinindustrien med at blive mere konkurrencedygtige. Ved at være leverandør til både tyske og danske virksomheder bidrager Beckhoff Automation til både dansk og tysk eksport” udtaler Hans Peter Kay, kommerciel direktør i Invest in Denmark.

"Vi er meget stolte og beærede over at modtage prisen som German Company of the Year i Danmark,” siger Michael Nielsen, adm. direktør for Beckhoff Automation i Danmark og fortsætter: ”Vi startede på det danske marked med kun to mand i 2005, og siden da er vi vokset stabilt igennem årene. Vi er i dag 23 ansatte og har en omsætning på et trecifret millionbeløb. Vi anser os selv som en af de mest innovative virksomheder inden for vores område. Hos Beckhoff arbejder vi med lange relationer, hvilket betyder, at vi arbejder med at sikre en stabil arbejdskraft, vi er stolte af, at vores medarbejder gennem årene forbliver ansat hos Beckhoff og ikke søger væk efter en periode. Det samme gælder vores kunder. Vi bestræber os på at have langvarige relationer til vores kunder.”

Det var en enig jury, som udpegede Beckhoff Automation som vinder af German Company of the Year 2019 foran de to andre finalister Danren Bogdol og Grenke Leasing og en række andre ansøgere. ”Tyskland er Danmarks vigtigste samhandelspartner, og tyske virksomheders kompetencer, innovationer og investeringer er meget vigtige for Danmark. Heldigvis har Danmark som investeringsland også en masse potentiale for de tyske virksomheder. Og derfor giver det rigtig god mening at hylde det dansk-tyske samarbejde med denne pris” supplerer Claus Lønborg, adm. direktør for Copenhagen Capacity.

Prisen uddeles for fjerde gang og interessen har igen i år været stor. Reiner Perau, adm. direktør for Dansk-Tysk Handelskammer siger: ”Vi har i år haft tre rigtigt gode kandidater, Beckhoff Automation, Danren Bogdol og Grenke Leasing, som alle har udmærket sig inden for de tre kriterier vækst, innovation og investeringer. Rengøringsvirksomheden Danren Bogdol har siden 2012 haft en firedobbelt vækst i både omsætning og medarbejdere og har således været Gazelle-virksomhed fire år i træk. Og Grenke Leasing, der specialiserer sig i IT-leasing til primært SMV’ere, har ligeledes haft stor succes med deres forretningsmodel på det danske marked og haft mere en fordobling af medarbejdere og omsætningsaktiver. Alle tre virksomheder er gode eksempler på, hvordan innovation og et højt ambitionsniveau kan skabe arbejdspladser og succes i Danmark. De kombinerer dansk og tysk knowhow, hvilket skaber værdi, nye muligheder og ikke mindst vækst.” Formand for Dansk-Tysk Handelskammer Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen overrakte prisen til Michael Nielsen, adm. direktør for Beckhoff Automation i Danmark i forbindelse med Dansk-Tysk Handelskammers årsdag og sommerfest onsdag den 29. maj på Nationalmuseet i København.

Download fotos fra årsdagen og prisuddelingen <link dk events aarsdag-2019 _self>her.

Yderligere information og billedmateriale kan fås ved henvendelse til Louise Pretzmann Klastrup hos Dansk-Tysk Handelskammer på e-mail: lpk(at)handelskammer.dk.

Kort om German Company of the Year
German Company of the Year gives til et tysk selskab i Danmark, som har gjort sig positivt bemærket i dansk erhvervsliv ved at opfølge mindst et af kriterierne ekstraordinær vækst, innovation på det danske marked eller bemærkelsesværdige investeringer. Med prisen sætter Dansk-Tysk Handelskammer fokus på tyske investeringer i Danmark og deres bidrag med arbejdspladser, investering, viden og innovation. En fagjury bestående af Philipp Schröder, professor ved Aarhus Universitet; Lykke Friis, prorektor ved København Universitet og Nicolas Dumoulin, Genereal Manager for Boehringer Ingelheim Danmark og repræsentant for sidste års vinder, har udpeget vinderen.