Troldtekt - Månedens virksomhed Januar 2023

Der er stor efterspørgsel på løsninger, som både sikrer et sundt indeklima og karakterfuldt design i byggeriet. Det mærker Troldtekt GmbH i Hamburg – datterselskab til danske Troldtekt A/S, som producerer Troldtekt® akustikplader. 


De fleste nordeuropæere tilbringer op til 90 procent af deres liv indenfor. Derfor er det afgørende, at bygninger bidrager positivt til sundhed og velbefindende. Samtidig har byggebranchen en stor opgave med at vælge løsninger, som kan reducere CO2-aftryk og affaldsmængde i byggeriet.  

Visionen bag Troldtekt akustikplader er at bidrage til et mere bæredygtigt indeklima med god akustik og karakterfuldt design. 

Højteknologisk fabrik i Danmark
Dansk træ og cement har siden 1935 været råvarer i akustikpladerne, som i dag bliver produceret med den nyeste robotteknologi på Troldtekts store fabriksanlæg i Troldhede, Danmark.  

Troldtekt akustikplader, både i natur og malet i standardfarver, har opnået guldcertificering efter det bæredygtige designkoncept Cradle to Cradle, blandt andet fordi akustikpladerne er dokumenteret fri for stoffer, som er skadelige for mennesker eller miljø.   

Et landsdækkende tysk team 
I Tyskland forhandles akustikpladerne af Troldtekt GmbH, som har kontor og showroom i Hamburgs kreative Altona-kvarter. Selskabet blev stiftet i 2015 som datterselskab til Troldtekt A/S, og i de seneste år har Troldtekt GmbH styrket organisationen med erfarne projektkonsulenter i nord, syd, øst og vest.

6 gode grunde til at vælge Troldtekt 

  • God akustik 
  • Dokumenteret bæredygtighed 
  • Effektiv brandsikring 
  • Naturlig styrke 
  • Enkel montering 
  • Sundt indeklima

Læs mere på Troldtekts hjemmeside, hvor du kan blive klogere på akustik, design og bæredygtighed – samt se inspirerende arkitektur med Troldtekt.


Vinder af Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023

Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ er i december 2022 kåret som vinder af den prestigefulde Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023. Prisen er – ifølge organisationerne bag – Europas største udmærkelse for miljøbevidst og socialt engagement. 

Troldtekt akustikplader består af træ og cement. Det er cementen, der giver Troldtekt pladerne deres styrke, lange levetid og effektive brandsikring. Men det er også cementen, der står for næsten hele CO2-aftrykket. 

Ny cementtype reducerer CO2-aftrykket 
FUTURECEM er en ny cementtype, der udnytter synergien mellem kalcineret ler og kalkfiller. Resultatet er cement med et lavere CO2-aftryk. Over hele produktets livscyklus har pladerne et CO2-aftryk som er: 

  • 26,4 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå cement 
  • 37,7 procent lavere end for Troldtekt baseret på hvid cement. 

Troldtekt baseret på FUTURECEM har i 2022 desuden modtaget en German Innovation Award, en Green Product Award og en raumprobe materialPREIS. I 2021 modtog Troldtekt den tyske arkitekturportal Heinzes pris som Architects’ Darling 2021 i kategorien Cradle-to-Cradle Challenge (bæredygtighed).