Eksklusiv online vinsmagning

Vi vil gerne invitere dig til en eksklusiv online vinsmagning. 

Som deltager af vores online vinsmagning sender vi dig en smagskasse med seks tyske vine af udvalgte vinproducenter. Jørgen Christian Krüff fra L'Esprit du Vin vil guide os igennem eftermiddagen og smage vinene sammen med os. Derudover vil vi helt eksklusivt møde de seks tyske vinproducenter og høre mere om deres vingårde.

Du får bla. mulighed for at smage en Riesling fra vingård Wwe. Dr. H. Thanisch, som især er berømt for deres legendariske Berncasteler Doctor-vine, hvilke kommer fra marken af samme navn - Tysklands kostbareste landbrugsjord. Du kan læse mere om Wwe Dr. H. Thanisch her.

Den anden vinproducent fra Mosel-området er Maximin Grünhaus, som bliver drevet af Maximin von Schubert i sjette generation. Grünhaus'  Große Lage monopol-marker giver Ruwers mest karakterfulde vine. Du kan læse mere om Maximin Grünhaus her.

Derefter kommer du, som den tredje producent fra Mosel-området, til at møde Egon Müller fra Scharzhof i Saar, der opnår de højeste priser i verden for sine hvidvine. Du kan læse mere om Egon Müller her.

Vi kommer også til at smage en Riesling fra Peter Jakob Kühn, der har været Demeter certificeret for sin biodynamisk dyrkning i Rheingau siden 2004. Peter Jakob Kühn blev kåret som "Winzer des Jahres" ("Arets Vinmager") i 2016 og er én af kun 12 vingårde i Tyskland, der har udmærkelsen 5 drueklaser i Gault Millau Du kan læse mere om Peter Jakob Kühn her.

Schloss Johannisberg i Rheingau er givetvis Tysklands mest berømte vingård og grundlagt af Karl den Store i starten af 800-tallet. Siden 1720 har markerne været beplantet udelukkende med Riesling, og ifølge legenden blev Tysklands første "Spätlese" produceret her i 1775. Du kan læse mere om Schloss Johannisberg her.

Efter smagningen af 5 forskellige vine fra Tysklands bedste dyrkningsområder for Riesling, Mosel-Saar-Ruwer og Rheingau, skal vi smage en Spätburgunder (Pinot Noir) fra en producent, Vincent Eymann i Pfalz, der i løbet af få år har gjort sig gældende som en af de førende på Pinot Noir-druen – både vinificeret efter champagnemetoden og som rødvin. Weingut Eymann har siden 1990-erne arbejdet biodynamisk og siden 2004 været Demeter-certificeret. Du kan læse mere om Weingut Eymann her.

Smagekassen indeholder:

  • 1 fl. 2018 Wwe. Dr. H. Thanisch Riesling - Trocken - Mosel
  • 1 fl. 2019 Maximin Grünhaus Riesling Monopol - Trocken- Ruwer
  • 1 fl. 2018 Egon Müller Scharzhof Riesling - Saar
  • 1 fl. 2018 Peter Jakob Kühn Quarzit Riesling - Rheingau - Biodynamisch
  • 1 fl. 2016 Schloss Johannisberg Riesling Gelblack - Feinherb - Rheingau
  • 1 fl. 2017 Weingut Eymann Toreye Spätburgunder - Pfalz - Biodynamisch

Kontakt

Anne Rasmussen
Event Manager
+45 32 83 00 63
ar(at)handelskammer.dk