"Man bliver budt varmt velkommen som en del af COMATCH-familien"

Praktisk erfaring, en oplevelse for livet, dagligdagen i en ny by og mulighed for karriere efter studiet er blot nogle af de fordele, som Maria Pham, praktikant hos COMATCH, kan tage med sig. Via praktikopholdet hos COMATCH i Berlin har Maria udfordret og udviklet sig både personligt og fagligt.

Maria, som læser "Management of Creative Business Processes" på CBS, havde efter mange års studier lyst til at komme ud i "den virkelige verden" og prøve sine færdigheder af. Via praktikportalen www.praktik-i-tyskland.dk fandt Maria praktikstillingen hos COMATCH, hvor hun med det samme kunne se sig selv. COMATCH søgte en praktikant, som var flydende på dansk, som samtidig kunne tysk på et vist niveau, som havde kendskab til det tyske marked, og som havde flair for marketing, kommunikation og PR. Det var en stilling, som Maria virkelig kunne se sig selv i.

Dagligdagen hos COMATCH

COMATCH er en online platform for selvstændige management konsulenter og industrieksperter, der matches med klienter med behov for ekstern support. Som praktikant hos COMATCH i Berlin har Maria været tilknyttet PR- og marketingaktiviteter, hvor hun i PR-afdelingen bl.a. laver medieresearch, skriver indlæg til SOME, laver pressemeddelelser, arrangerer interviews mm. I marketing-afdelingen arbejder hun bl.a. med at udarbejde image building med resten af teamet, employer branding og med COMATCH's business magasin, COMAG." ”Man får indblik i, hvordan det er at arbejde i en virksomhed uden for Danmark, og specifikt hos COMATCH har jeg mulighed for at følge med i, hvordan en startup hurtigt vokser og får investorer. Det giver plads til at skabe sine egne opgaver og struktur for arbejdet, og man får virkelig mulighed for selv at byde ind med en masse ansvar og supplerende initiativ,” fortæller Maria. Og COMATCH er virkelig også en virksomhed, som vokser meget eksplosivt. Virksomheden, der i 2018 blev kåret til den 4. bedste start-up i Tyskland, blev grundlagt i 2014, men har allerede 100 medarbejdere, hvoraf ca. 60 % er tyskere, og de resterende 40 % har en anden nationalitet. Der bliver talt meget tysk på kontoret i Berlin, men det officielle sprog er engelsk.

Indblik i en anden (forretnings)kultur

For Maria har praktikopholdet hos COMATCH ikke blot været en mulighed for at prøve sine færdigheder af – det har også været en øjenåbner for en arbejdskultur, der på mange måder adskiller sig fra den danske. ”Tyskerne er mere punktlige og formelle, men det er meget individuelt fra virksomhed til virksomhed. Internt hos COMATCH er det meget afslappet, men mere formelt, når vi møder eksterne forbindelser,” fortæller Maria og fortsætter: ”Det kommer blandt andet til udtryk ved, at man altid kommer før tid til møder, at man har den rette påklædning på, og at man taler meget lidt om personlige ting.” Et praktikophold i udlandet er derudover en personlig mulighed for at komme ud i verden. Og Berlin, som Maria tidligere har besøgt mange gange, er et meget spændende sted at bo og leve.

Investering i praktikanter

Som praktikant hos COMATCH bliver man ikke blot sat nederst i hierarkiet – der bliver faktisk gjort rigtigt meget for, at praktikanterne skal føle sig godt tilpas både fagligt og personligt. "Man bliver budt varmt velkommen som en del af COMATCH-familien," som Maria udtrykker det. Studentermedhjælperne og praktikanterne har mange sociale arrangementer, teambuilding mv. Og de bliver inddraget i mange møder og har mulighed for at få en reel indflydelse på beslutninger og aktiviteter. "Man kan hurtigt identificere en løsning eller problem, som dem der har været i virksomheden længere tid ikke kan,” fortæller Maria om en af fordelene ved at ansætte en praktikant.

Springbræt til videre karriere

Gør man det godt, tilbyder COMATCH rigtigt gode muligheder for at kunne blive i virksomheden som enten studentermedhjælper eller fastansat efter endt praktikforløb. Der er også rigtigt gode muligheder for at skifte til en anden afdeling, hvis man vil afprøve nogle andre kompetencer. ”Jeg har fået et unikt indblik i, hvordan der er at arbejde for en markedspladsvirksomhed med klienter på den ene side og netværk af eksperter på den anden side. Det er en branche, som er i vækst, og mine faglige og personlige oplevelser som en del af COMATCH-familien vil jeg tage med mig,” siger Maria og understreger, at hun i høj grad kan anbefale et praktikophold hos COMATCH i Berlin.

Tilbage