Dansk-Tysk Handelskammer: 2-3 % vækst i dansk eksport til Tyskland i 2019

Dansk-Tysk Handelskammer præsenterer resultaterne fra årets store rundspørge blandt danske eksportører til Tyskland. De danske virksomheder ser mindre optimistisk på omsætningen i 2018 og 2019 i forhold til 2017. Virksomhederne er udfordret af det konkurrenceintensive tyske marked og påvirkes af en tysk økonomi, som ikke står så stærkt som i de foregående rekordår. De vigtigste faktorer for succes på det tyske marked er fortsat kvalitet, fleksibilitet og de rigtige forretningspartnere.

52 % af virksomhederne forventer vækst i 2019. 38 % forventer samme omsætning som sidste år. 10 % forventer et dårligere resultat. Samlet set er de danske eksportørers forventninger til omsætningen på det tyske marked dermed gået tilbage. Det er et tegn på svagere tider.

Men selvom forventningerne er gået tilbage forudser adm. direktør i Dansk-Tysk Handelskammer Reiner Perau stigende eksport til Tyskland: ”Der er stadig overvejende optimisme hos de danske virksomheder. Og de har unikke kompetencer, et godt image samt høj kvalitet og fleksibilitet, hvilket gør dem til vellidte samarbejdspartnere for tyske virksomheder. Tysk økonomi vil i 2019 vækste lidt mindre end i 17 og 18, det vil smitte af på den danske eksport. Vi forventer 2-3 % vækst i dansk eksport til Tyskland i år og i 2019.” fortæller han.

Vil du vide mere om nøgletallene for dansk eksport til Tyskland i 2018 og udsigterne for 2019? Læs resultaterne fra Eksportbarometret her.

Vi ønsker at hædre en dansk eller tysk virksomhed, som har gjort sig særligt bemærket inden for dansk-tysk samhandel, og kårer derfor igen i år vinderen af Dansk-Tysk Erhvervspris i forbindelse med vores gallamiddag d. 8. november.

Tilbage