Dachser: German Company of the Year 2017 – et år efter

For knap et år siden overbeviste Dachser både Dansk-Tysk Handelskammer og en skarp jury om, at de var German Company of the Year. Men hvordan er det gået siden da? Hvad har prisen egentligt betydet? Og hvad kan din virksomhed gøre for at blive German Company of the Year?

”Udover større kendskabsgrad og branding har prisen skabt meget stolthed og glæde i virksomheden. Det er en stor anerkendelse af medarbejdernes hårde arbejde,” fortæller Dachser Nordics Managing Director René Sidor. Fra sit hjørnekontor i filialen i Hvidovre har han god udsigt til nogle af de mange gul-blå vogne, som flittigt kører forbi. Og hjulene kører i mere end én forstand hos Dachser. For at vinde prisen sidste år var kriterierne vækst, innovation og investeringer allerede til stede. Men der er efter prisen kun kommet yderligere gang i udviklingen. Logistikvirksomheden, der adskiller sig fra sine konkurrenter ved at være førende inden for stykgodssegmentet og intelligente end-to-end løsninger, har fortsat de gode takter i Danmark. Og selvom Dachser Nordic er ejet af moderselskabet i det sydtyske, er den lokale udvikling på det nordiske marked og nærhedsprincippet til kunderne meget vigtige faktorer for succes på det danske marked.

Kamp til stregen
Da Dachser i begyndelsen af sidste år besluttede sig for at sende sin ansøgning til German Company of the Year, var det med en vis portion viljestyrke i rygsækken. Året forinden havde Dachser nemlig også sendt en indstilling uden at nå hele vejen. ”Fra 2011 begyndte vores udvikling for alvor at tage fart. Vi vækstede i både omsætning og antal medarbejdere, samtidig med at vi sørgede for, at bundlinjen var med,” fortæller René Sidor om en del af begrundelsen for indstillingen. Derudover har Dachser satset meget på innovative tiltag såsom storbydistribution med elbiler og -cykler. Og med modulvogntog gør Dachser en stor indsats for at nedbringe CO2-udslippet. Alt dette overbeviste i 2017 juryen, og Dachser blev blandt et stærkt felt udvalgt som vinder. ”Vi var oppe imod nogle stærke kandidater, så vi blev positivt overraskede og meget glade og stolte, da vores navn blev råbt op,” fortæller René Sidor om dagen sidste år, hvor udenrigsminister Anders Samuelsen havde æren af at annoncere vinderen.

Meget mere end blot end pris
Prisen, som fysisk nu har fået en plads i receptionen i Hvidovre, har fået en meget stor symbolværdi både indadtil og udadtil. Medarbejderne er blevet anerkendt for deres store arbejde og er kun blevet endnu mere stolte af at arbejde for Dachser. Og hos moderselskabet i Tyskland er succesen i datterselskabet mod nord bestemt heller ikke gået ubemærket forbi. Derfra lyder stor anerkendelse for den gode indsats. Derudover har prisen givet Dachser mulighed for fortsat at vækste i både omsætning og antal medarbejdere. Der er for René Sidor ingen tvivl om, at prisen har øget kendskabsgraden til Dachser i Danmark væsentligt og har åbnet op for mange nye muligheder. ”Vi står stærkere end før,” slår han fast.

Ny strategi med fokus på det tyske
Udover skulderklappet og styrkelsen af selvværdet har prisen også haft stor betydning for Dachsers PR- og markedsføringsstrategi. ”Efter vi har vundet prisen, har vi ændret på vores PR-strategi. Nu fokuserer vi meget mere på det tyske,” fortæller René Sidor om, hvordan Dachser i Danmark nu meget mere aktivt brander sig på at være en tysk virksomhed. Det ses i markedsføringsmaterialer, i strategien og i adfærden. ”Det unikke ved vores succes i Danmark er formentligt kombinationen af tysk grundighed og kvalitet og lokal tilpasning til det danske marked,” fortsætter han. Titlen som German Company of the Year bruger Dachser meget aktivt i deres markedsføring – både digitalt og i trykte materialer – og reaktionerne har været meget positive.

German Company of the Year 2018
René Sidor, der sidder med i juryen til dette års prisuddeling, anbefaler kandidater at lægge vægt på, hvad de som tysk virksomhed kan gøre for det danske erhvervsliv. Og til vinderen er budskabet klart: ”Grib muligheden!” er René Sidors bedste råd. For titlen som German Company of the Year kan virkelig være med til at bane vejen for den videre succes på det danske marked.

Ansøg nu
Er din virksomhed German Company of the Year 2018? Send din ansøgning hurtigst muligt og senest d. 22. maj her. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Tilbage