AHK Dänemark
 

Fair konkurrence?

Op til ni forskellige indsamlingsselskaber tilbyder for tiden deres service i Tyskland. De samler alle salgsemballage ind efter brug. Afgifterne er ret forskellige. Fair konkurrence?

Fair konkurrence ville være, hvis alle forudsætninger var ens for samtlige parter. Men forudsætningerne er desværre ikke ens. Nogle konkurrenter kan tilbyde billigere afgifter, fordi de definerer en større del af emballagen som værende "transportemballage".

Et eksempel kan tydeliggøre dette: En producent sælger sin vare i Tyskland og indhenter tilbud på emballageafgift. Selskab A tilbyder sine priser på basis af, at 10 pct. af varerne sælges til "erhverv" og ikke private. Selskab B tilbyder sine priser på basis af, at 25 pct. af varerne sælges til "erhverv" og ikke til private. Procentfordelingen afhænger af, hvilke forskellige mere eller mindre offentlige statistikker, der benyttes for netop denne branche og dette produkt.


Hvis procentfordelingen ikke lever op til disse forudsætninger, og en større del af varerne går ud til private, er det imidlertid producentens ansvar! Derfor er der god grund til en sund skepsis over for alt for gode tilbud fra de tyske indsamlingsselskaber!

Kontakt

Flemming Vestergaard
Tlf.: 33 41 10 30
fv@handelskammer.dk

 

Dansk-Tysk Handelskammer, Kongens Nytorv 26, 3. sal, 1050 København K
Tlf.: 33 91 33 35 | Fax: 33 91 31 16 | E-mail: info@handelskammer.dk